Home

Wat begon als het verhaal van één persoon is uitgegroeid tot een van de meest gedreven projectontwikkelaars in Europa. De beste zijn door het beste te doen. Altijd. In nieuwbouw en ook in herontwikkeling. Welkom bij OVG.

Projecten

Onze ervaring leert dat ogenschijnlijk onhaalbare opdrachten leiden tot de meest innovatieve oplossingen. Een nieuwe weg vind je door de gebaande paden te verlaten. Onze projecten zijn daar het toonbeeld van. De eindgebruiker staat altijd centraal. Locatie en soort bouw komen daaruit voort. Het gebouw is niet het doel, slechts het middel.

Over OVG

Toen Coen van Oostrom, founder & CEO, op 27-jarige leeftijd OVG oprichtte werd hij door gebrek aan financiële middelen gedwongen zelf zijn kansen te creëren. Vanuit zijn energie en ambitie ontstond zo de OVG methodiek. Iedereen die zich sindsdien bij OVG heeft aangesloten deelt diezelfde gedrevenheid en passie voor ons vak. Dit is wat OVG zo ondernemend maakt.
 

Duurzaamheid

Voor ons betekent duurzaamheid dat je zo slim mogelijk met de beschikbare resources omgaat om mensen gebouwen te bieden die niet alleen mooi, maar ook betaalbaar en verantwoord zijn. Met ons eigen Sustainability Center realiseren we dat we continu voorop blijven lopen. De beste groene innovaties vinden voor onze klanten, daar gaat het ons om.

Nieuws

Uiteraard vinden wij projectontwikkeling het mooiste vak ter wereld. Om met zoveel verschillende expertises bij elkaar te komen en samen aan een gezamenlijk doel te werken is iets wat ons elke dag inspireert. Ook wanneer dit niet bij OVG gedaan wordt. Lees op onze nieuwsblog alles over wat ons energie geeft en wat ons trots maakt projectontwikkelaar te zijn.

Nieuwsblog

Alle berichten van OVG
Amsterdam neemt samen met OVG real estate initiatief om bouwketen te verduurzamen
07 maart 2014

Amsterdam neemt samen met OVG real estate initiatief om bouwketen te verduurzamen

Wethouder Maarten van Poelgeest en zeven koplopers uit het bedrijfsleven hebben deze week een intentieverklaring getekend om de Amsterdamse bouwketen te verduurzamen. De partijen gaan samenwerken aan het sluiten van de kringlopen bij sloop, renovatie- en nieuwbouwprojecten. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk bouwmaterialen worden hergebruikt en dat de CO2-uitstoot zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit past in het streven van de gemeente om van Amsterdam ‘een circulaire stad’ te maken waarin slimmer wordt omgegaan met grondstoffen en energie.

Categorie: Duurzaamheid Innovatie OVG Nieuws

OVG Bischoff koopt perceel voor ontwikkeling in Berlijn
06 maart 2014

OVG Bischoff koopt perceel voor ontwikkeling in Berlijn

OVG Bischoff heeft een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een perceel van ongeveer 3100 m2 in het Anschutz gebied in Berlijn.
Dit gebied bevindt zich tussen Alexanderplatz en de toekomstige luchthaven Berlijn Brandenburg en ontwikkelt zich momenteel als een van de meest gevraagde kantoorlocaties van Berlijn. Hier zal OVG Bischoff een nieuw kantoorgebouw gaan ontwikkelen van zo'n 15.000 vierkante meter.

Categorie: OVG Nieuws

Jan Hein Tiedema nieuwe commercieel directeur OVG Nederland
09 januari 2014

Jan Hein Tiedema nieuwe commercieel directeur OVG Nederland

Per direct is Jan Hein Tiedema toegetreden tot de directie van OVG Nederland. Hij zal in de plaats treden van Mark Hesselink die heeft besloten om per 1 februari te starten als ondernemer met een nieuwe uitdaging in de vastgoedwereld.

Categorie: OVG Nieuws

OVG verkoopt Europees Hoofdkantoor en R&D Centre Avery Dennison
12 december 2013

OVG verkoopt Europees Hoofdkantoor en R&D Centre Avery Dennison

OVG Real Estate heeft afgelopen week het Europese hoofdkantoor en R&D Centre van Avery Dennison verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij LCN Capital Partners. Het duurzame gebouw van 13.650 m2 in Leiden kenmerkt zich door een mix van research faciliteiten, laboratoria en kantoor.

Categorie: OVG Nieuws

OVG Real Estate en Koninklijke Philips ontwikkelen samen nieuw intelligent lichtsysteem
11 december 2013

OVG Real Estate en Koninklijke Philips ontwikkelen samen nieuw intelligent lichtsysteem

Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde leider in verlichting, heeft een innovatief intelligent verlichtingssysteem voor kantoren ontwikkeld dat werknemers in staat zal stellen om de verlichting en temperatuur van hun werkplek of vergaderruimte te personaliseren via een app op hun smartphone of tablet. Medewerkers kunnen de verlichting en temperatuur zo instellen dat die het best beantwoordt aan hun voorkeuren of de activiteit van het moment – gaande van concentratie, vergadering of een pauze – wat het welzijn en comfort op de werkplek bevordert.

Categorie: OVG Nieuws

Drie BREEAM-NL sterren voor nieuw gebouw Sonion
29 november 2013

Drie BREEAM-NL sterren voor nieuw gebouw Sonion

Op de participantenbijeenkomst van de Dutch Green Building Council in Hoofddorp is gisteren het nieuwe gebouw van Sonion, ontwikkeld door OVG Real Estate, beloond met een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Very Good). Jurriaan Snijders (adjunct directeur projectontwikkeling van OVG Real Estate), Neil Cable (Fidelity) en Keith Sutton (director Real Estate van koper Fidelity Worldwide Investment) namen het certificaat in ontvangst uit handen van DGBC-voorzitter Jaap Gillis en BREEAM-directeur Gavin Dunn.

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws

28 november 2013

Mega Projectie op De Rotterdam

Door: Nathaly Fernandez

Afgelopen maandagavond stonden er maar liefst zestien grote projectoren op de Willemskade voor de verbluffende driedimensionale video projectie op De Rotterdam. Op de gevel van de zojuist door OVG Real Estate/MAB Development opgeleverde wolkenkrabber was er gedurende tien minuten de ontwikkeling van schone energie te zien.

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws

De Rotterdam, verticale stad van OMA/Rem Koolhaas opgeleverd
21 november 2013

De Rotterdam, verticale stad van OMA/Rem Koolhaas opgeleverd

Wilhelminapier Rotterdam – Het grootste multifunctionele gebouw van Nederland is opgeleverd. OVG Projectontwikkeling en ontwikkelaars MAB Development hebben, nog geen 4 jaar na de start van de bouw, De Rotterdam overgedragen aan de toekomstige gebruikers. Na een periode van afbouwen en inrichten zullen vanaf begin 2014 bewoners hun intrek nemen in deze verticale stad, een ontwerp van OMA.De Rotterdam, in totaal 160.000 m2 op het oppervlak van slechts één voetbalveld, is een gebouw van superlatieven. Wanneer naar verwachting in het najaar van 2014, het volledige gebouw is bewoond, inmiddels is zo’n 85% verhuurd of verkocht, betekent dit een verdubbeling van het totaal aantal mensen op de Wilhelminapier. Gemiddeld zullen er dagelijks zo’n 5.000 mensen in het gebouw verblijven. Daarmee wordt het, naast het dichtst bebouwde stuk grond ook het dichtst bevolkte stukje Nederland.

Categorie: OVG Nieuws

Excellente duurzame prestatie voor Danone’s Nutricia Research
14 november 2013

Excellente duurzame prestatie voor Danone’s Nutricia Research

De afgelopen drie jaar is hard gewerkt om het 20.000 vierkante meter grote Nutricia Research in Utrecht zo duurzaam mogelijk te maken. Deze arbeid is vandaag beloond met een 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Excellent). Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building reikte het certificaat uit aan Elmo Wissing project/site director van Nutricia Research. Het gebouw is een ontwikkeling van OVG Real Estate en is ontworpen door Cepezed.

Categorie: Duurzaamheid

Europees hoofdkantoor en R&D centre Avery Dennison bereikt hoogste punt
10 oktober 2013

Europees hoofdkantoor en R&D centre Avery Dennison bereikt hoogste punt

Vandaag is het hoogste punt bereikt van het toekomstige Europese hoofdkantoor van Avery Dennison in Leiden, een project van OVG Real Estate. Avery Dennison zal hier ook het Research & Development Centre voor haar Europese Materials Group huisvesten. OVG breidt met deze ontwikkeling haar ervaring op het gebied van duurzame onderzoeksgebouwen uit.

Categorie: OVG Nieuws