Home

Wat begon als het verhaal van één persoon is uitgegroeid tot een van de meest gedreven projectontwikkelaars in Europa. De beste zijn door het beste te doen. Altijd. In nieuwbouw en ook in herontwikkeling. Welkom bij OVG.

Projecten

Onze ervaring leert dat ogenschijnlijk onhaalbare opdrachten leiden tot de meest innovatieve oplossingen. Een nieuwe weg vind je door de gebaande paden te verlaten. Onze projecten zijn daar het toonbeeld van. De eindgebruiker staat altijd centraal. Locatie en soort bouw komen daaruit voort. Het gebouw is niet het doel, slechts het middel.

Over OVG

Toen Coen van Oostrom, founder & CEO, op 27-jarige leeftijd OVG oprichtte werd hij door gebrek aan financiële middelen gedwongen zelf zijn kansen te creëren. Vanuit zijn energie en ambitie ontstond zo de OVG methodiek. Iedereen die zich sindsdien bij OVG heeft aangesloten deelt diezelfde gedrevenheid en passie voor ons vak. Dit is wat OVG zo ondernemend maakt.
 

Duurzaamheid

Voor ons betekent duurzaamheid dat je zo slim mogelijk met de beschikbare resources omgaat om mensen gebouwen te bieden die niet alleen mooi, maar ook betaalbaar en verantwoord zijn. Met ons eigen Sustainability Center realiseren we dat we continu voorop blijven lopen. De beste groene innovaties vinden voor onze klanten, daar gaat het ons om.

Nieuws

Uiteraard vinden wij projectontwikkeling het mooiste vak ter wereld. Om met zoveel verschillende expertises bij elkaar te komen en samen aan een gezamenlijk doel te werken is iets wat ons elke dag inspireert. Ook wanneer dit niet bij OVG gedaan wordt. Lees op onze nieuwsblog alles over wat ons energie geeft en wat ons trots maakt projectontwikkelaar te zijn.

Ons commitment —

Wakker geschud

Duurzaamheid, daar moet je niet al te veel over zeggen. Je moet het vooral gewoon doen. In 2007 was OVG een van de eersten in de vastgoedmarkt die met het thema aan de slag ging. Sindsdien is het onderdeel van ons DNA geworden en doen we niet anders meer.

Lees verder

Investering —

Tussen 2009 en 2011 heeft OVG ruim 1 miljard geïnvesteerd in duurzame vastgoedontwikkeling, een commitment dat we zijn aangegaan met het Clinton Global Initiative. Eind 2011 hebben wij aan president Clinton beloofd ons 2e miljard te investeren in duurzame (her)ontwikkeling.

€1.000.000.000

Klimaatsverandering —

Het overtreffen van verwachtingen, ook dat zit in ons DNA. De gebouwen die OVG ontwikkelt zijn ten alle tijden duurzamer dan wat wet- en regelgeving op dat moment van ons vragen. Zoveel duurzamer dat onze portefeuille van gebouwen de CO2-uitstoot van alle inwoners van de Randstad compenseert.

Randstad CO2 Neutraal

Certificering —

Geen praatjes maar praktijk. Met onafhankelijke certificering laten we zien dat we onze woorden omzetten in daden, want de klimaatproblematiek los je niet op met woorden. Onze absolute ondergrens voor een nieuwe ontwikkeling of herontwikkeling is BREEAM Very Good of vergelijkbaar.

OVG ontvangt wederom BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat

20 december 2012

OVG Projectontwikkeling heeft 3 december het BREEAM-NL ‘EXCELLENT’ oplevercertificaat voor het project...

Lees verder

OVG Bischoff ontvangt DGNB Gold pre-certificaat

9 oktober 2012

Het HumboldtHafenEins project in Berlin-Mitte dat ontwikkeld wordt door OVG Bischoff heeft vandaag op de...

Lees verder

Coen van Oostrom winnaar “Duurzame 50 Vastgoed NL”

24 september 2012

Coen van Oostrom  is de winnaar geworden van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL. De lijst met vijftig...

Lees verder

Top 3 projecten —

BREEAM-NL Outstanding

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld. Het beoordeelt een breed spectrum aan duurzaamheidprestaties van gebouwen en geeft daar een cijfer voor. BREEAM heeft vijf niveaus van certificering, oplopend van Pass, Good, Very Good, Excellent en Outstanding.

LEED Platinum

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is een wereldwijd erkend systeem dat wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen.
LEED kent een gebouw scores toe op de gebieden ruimtelijke ontwikkeling, waterbesparing, energiezuinigheid, materiaalkeuze, binnenmilieu en innovativiteit. Alle punten bij elkaar leiden tot een waardering van het gebouw: certified, silver, gold of platinum.

DGNB Gold

DGNB staat voor Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen en is in Duitsland de gebruikte beoordelingsmethodiek voor duurzaamheid.  DGNB bestaat uit ongeveer 50 criteria onder andere op het gebied van ecologie, economonie, sociaal-cultureel en technologie. De certificering heeft een holistische benadering en neemt de levensloop van het gebouw mee in de waardering. DGNB bestaat uit brons, zilver en goud.

Gerelateerd nieuws