Home

Wat begon als het verhaal van één persoon is uitgegroeid tot een van de meest gedreven projectontwikkelaars in Europa. De beste zijn door het beste te doen. Altijd. In nieuwbouw en ook in herontwikkeling. Welkom bij OVG.

Projecten

Onze ervaring leert dat ogenschijnlijk onhaalbare opdrachten leiden tot de meest innovatieve oplossingen. Een nieuwe weg vind je door de gebaande paden te verlaten. Onze projecten zijn daar het toonbeeld van. De eindgebruiker staat altijd centraal. Locatie en soort bouw komen daaruit voort. Het gebouw is niet het doel, slechts het middel.

Over OVG

Toen Coen van Oostrom, founder & CEO, op 27-jarige leeftijd OVG oprichtte werd hij door gebrek aan financiële middelen gedwongen zelf zijn kansen te creëren. Vanuit zijn energie en ambitie ontstond zo de OVG methodiek. Iedereen die zich sindsdien bij OVG heeft aangesloten deelt diezelfde gedrevenheid en passie voor ons vak. Dit is wat OVG zo ondernemend maakt.
 

Duurzaamheid

Voor ons betekent duurzaamheid dat je zo slim mogelijk met de beschikbare resources omgaat om mensen gebouwen te bieden die niet alleen mooi, maar ook betaalbaar en verantwoord zijn. Met ons eigen Sustainability Center realiseren we dat we continu voorop blijven lopen. De beste groene innovaties vinden voor onze klanten, daar gaat het ons om.

Nieuws

Uiteraard vinden wij projectontwikkeling het mooiste vak ter wereld. Om met zoveel verschillende expertises bij elkaar te komen en samen aan een gezamenlijk doel te werken is iets wat ons elke dag inspireert. Ook wanneer dit niet bij OVG gedaan wordt. Lees op onze nieuwsblog alles over wat ons energie geeft en wat ons trots maakt projectontwikkelaar te zijn.

OVG verkoopt project HumboldtHafenEins in Berlijn
05 maart 2013

OVG verkoopt project HumboldtHafenEins in Berlijn

OVG Bischoff, onderdeel van OVG Real Estate, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het project HumboldtHafenEins met twee pensioenfondsen. Het project bevindt zich in het centrum van Berlijn aan de Kapelle-Ufer, vlak bij het centraal station en heeft uitzicht op de Reichstag. 
 

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws

Het project is ontworpen door de architect KSP Jürgen Engel en bestaat uit 30.000 m2   kantoren en 300 ondergrondse parkeerplaatsen. HumboldtHafenEins ontving eerder een DGNB Gold pre-certificaat en staat in de top 5 van meest duurzame kantoorgebouwen in Duitsland. DGNB is dè duurzaamheidsstandaard die gebruikt wordt in Duitsland en Gold is het hoogst haalbare niveau.

De architectuur van het gebouw heeft een sterke meandervorm, zodat het gebouw kan profiteren van drie open binnentuinen, waarvan twee richting het water georiënteerd zijn. Alle kantoren hebben hierdoor veel licht & uitzicht. De derde binnentuin leidt naar het water, waar aan de Ufer Promenade cafés en restaurants zullen zorgen voor een levendig geheel. Niet alleen voor de kantoorgebruikers maar ook voor andere bezoekers in het gebied.

Met huurder PwC is een langdurige huurovereenkomst getekend. De oplevering van het gebouw staat gepland voor 2015.
 

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws