Home

Wat begon als het verhaal van één persoon is uitgegroeid tot een van de meest gedreven projectontwikkelaars in Europa. De beste zijn door het beste te doen. Altijd. In nieuwbouw en ook in herontwikkeling. Welkom bij OVG.

Projecten

Onze ervaring leert dat ogenschijnlijk onhaalbare opdrachten leiden tot de meest innovatieve oplossingen. Een nieuwe weg vind je door de gebaande paden te verlaten. Onze projecten zijn daar het toonbeeld van. De eindgebruiker staat altijd centraal. Locatie en soort bouw komen daaruit voort. Het gebouw is niet het doel, slechts het middel.

Over OVG

Toen Coen van Oostrom, founder & CEO, op 27-jarige leeftijd OVG oprichtte werd hij door gebrek aan financiële middelen gedwongen zelf zijn kansen te creëren. Vanuit zijn energie en ambitie ontstond zo de OVG methodiek. Iedereen die zich sindsdien bij OVG heeft aangesloten deelt diezelfde gedrevenheid en passie voor ons vak. Dit is wat OVG zo ondernemend maakt.
 

Duurzaamheid

Voor ons betekent duurzaamheid dat je zo slim mogelijk met de beschikbare resources omgaat om mensen gebouwen te bieden die niet alleen mooi, maar ook betaalbaar en verantwoord zijn. Met ons eigen Sustainability Center realiseren we dat we continu voorop blijven lopen. De beste groene innovaties vinden voor onze klanten, daar gaat het ons om.

Nieuws

Uiteraard vinden wij projectontwikkeling het mooiste vak ter wereld. Om met zoveel verschillende expertises bij elkaar te komen en samen aan een gezamenlijk doel te werken is iets wat ons elke dag inspireert. Ook wanneer dit niet bij OVG gedaan wordt. Lees op onze nieuwsblog alles over wat ons energie geeft en wat ons trots maakt projectontwikkelaar te zijn.

OVG verkoopt kantoor Sonion aan Fidelity
23 januari 2013

OVG verkoopt kantoor Sonion aan Fidelity

OVG Real Estate en Fidelity Worldwide Investment hebben overeenstemming bereikt over de koop van het kantoor van Sonion in Hoofddorp. Het gebouw met een omvang van circa 4.800 m2 en 96 parkeerplaatsen, is  BREEAM-NL Very Good gecertificeerd en is gelegen aan de Taurusavenue  in het gebied Beukenhorst Zuid in Hoofddorp.
 

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws

Het gebouw kent vier bouwlagen en bestaat uit labs, researchfaciliteiten, kantoren en een half verdiepte parkeergarage. Het heeft een licht atrium dat uitzicht geeft over het landschap van de Haarlemmermeer en de naastgelegen Geniedijk die is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het kantoor van Sonion is de vierde ontwikkeling van OVG in dit gebied: buren Asics, TNT en Schneider Electric gingen Sonion voor. Het duurzame kantorenpark kenmerkt zich door veel leven en heeft een perfecte aansluiting op OV-knooppunten en de snelweg A4.

Fidelity Worldwide Investments is op dit moment wereldwijd één van de grootste actieve aanbieders van financiële producten en diensten aan professionele cliënten, ondernemingen en particulieren met een totaal beheerd vermogen van meer dan €180.4 miljard. Deze transactie is hun eerste aankoop van onroerend goed in Nederland.

Coen van Oostrom, CEO OVG: “We zijn trots dat Fidelity Worldwide Investments dit gebouw als hun eerste aankoop in Nederland kiest. Het is een prachtig gebouw in een duurzaam kantorenpark. Deze transactie geeft aan dat Nederland nog steeds  interessant is voor belangrijke spelers in de wereld en dat Hoofddorp zich blijft ontwikkelen als erkende toplocatie.”

Met Sonion, wereldleider in het ontwerpen en produceren van miniatuurcomponenten en oplossingen voor hoorinstrumenten en audio apparatuur, is een 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen. Het project is ontworpen door architectenbureau cepezed B.V. en is gebouwd door Boele & van Eesteren.

OVG werd bij de transactie geadviseerd door Boekel de Neree. Fidelity Worldwide Investment werd geadviseerd door Houthoff Buruma en Savills.

Categorie: Duurzaamheid OVG Nieuws